СА-МО 
Бионатура
НАЈДОБРОТО ОД ПРИРОДАТА ЗА ВАС
СА-МО Бионатура Блатец Македонија
   , Σ     ph: 4,1       ȣ ȣ
КАПАЦИТЕТ НА СТАКЛО
НЕТО ПРОИЗВОД
НУТРИЦИОНАЛНИ ВРЕДНОСТИ                                                                     
Просечна хранлива вредност  во 100 гр. производ
ОВОЈ ПРОИЗВОД И НЕГОВИТЕ СОСТОЈКИ НЕ СОДРЖАТ ГЕНЕТСКИ МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ
60 % праски, шеќер, вода.
cfu/g<1000
cfu/g
отсутна
ufc/g<100
212 мл.
314 мл.
580 мл.
1062 мл.
1700 мл.
    /
    /
580 гр.
980 гр.
    /
   /
    /
350 гр.
700 гр.
    /
Праска (Elegant Lady)  Отсуство на аномални бои.
Карактеристичен за праска.
На праска.
Добра
Правилен облик. Без остаток на трошки.
Протеини                      0,4 гр.
Јаглехидрати                32 гр.
Масти                            0,0 гр.
KJ                                        541
Kcal                                     128
    / Тегла 580 мл.
Тегла 1062 мл.
    / 
6 тегли во термо-пак. 6 тегли во термо-пак.
    /
Пакети на ред 12
Пакети на ред 12
     /
Редови на палета 10
Редови на палета 7
    /  
EURO палета
EURO палета
Овој вид на праска (Elegant Lady), е преработена веднаш по бербата и со нејзиниот вкус и мирис создаваат одличен десерт со нивниот сируп, во овошни салати или како додаток на сладолед.
Да се чува на суво и свежо место, по отварањето да се чува во фрижидер. Рок на траење 30 месеци од денот на производство.
Компанијата СА-МО БИОНАТУРА ДООЕЛ, изјавува дека е опремена со план за самоконтрола H.A.C.C.P. со правилна хигиенска пракса на производните капацитети и производи. Компанијата моментално е во имплементација на IFS –стандарди. Компанијата во текот на целата година врши анализи и проверки на сопствените производи.