СА-МО 
Бионатура
НАЈДОБРОТО ОД ПРИРОДАТА ЗА ВАС
СА-МО Бионатура Блатец Македонија
Ȍ    Σ     ph: 4,08       ȣ ȣ
КАПАЦИТЕТ НА СТАКЛО
НЕТО ПРОИЗВОД
НУТРИЦИОНАЛНИ ВРЕДНОСТИ                                                                     
Просечна хранлива вредност  во 100 гр. производ
ОВОЈ ПРОИЗВОД И НЕГОВИТЕ СОСТОЈКИ НЕ СОДРЖАТ ГЕНЕТСКИ МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ
40% пиперчиња, 34% сончогледово масло, 25% хумус (наут, сусам, лук), 1% оцет, сол. Содржи алергени- сусам.
cfu/g<1000
cfu/g
отсутна
ufc/g<100
212 мл.
314 мл.
580 мл.
1062 мл.
1700 мл.
180 гр.
280 гр.
550 гр.
980 гр.
1600 гр.
120 гр.
200 гр.
350 гр.
700 гр.
1050 гр.
Пиперчиња црвени,полнети  Отсуство на аномални бои
Карактеристичен за пиперка,со додаток на хумус.
На пиперка, малку лута и хумус.
Добра
Правилен рез на пиперката. Без остаток на трошки.
Протеини                      2,18 гр.
Јаглехидрати               4,84 гр. Од кои шеќери           1,37 гр.
Масти                          14,25 гр. Од кои заситени         2,18 гр.
KJ                                          674
Kcal                                      161
Тегла 314 мл. Тегла 580 мл.
Тегла 1062 мл.
6 тегли во термо-пак.
6 тегли во термо-пак. 6 тегли во термо-пак.
Пакети на ред 21
Пакети на ред 12
Пакети на ред 12
Редови на палета 10
Редови на палета 10
Редови на палета 7
EURO палета
EURO палета
EURO палета
Овој производ е наменет за љубителите на здрава храна и сите оние кои секогаш се во потрага на нови вкусови. Производот е одличен за да придружува аперитиви, како и главни јадења и совршено ја комплетираат богатата трпеза со боја и вкус, а исто така претставуваат прекрасна закуска сами по себе.
Да се чува на суво и свежо место, по отварањето да се чува во фрижидер. Рок на траење 30 месеци од денот на производство.
Компанијата СА-МО БИОНАТУРА ДООЕЛ, изјавува дека е опремена со план за самоконтрола H.A.C.C.P. со правилна хигиенска пракса на производните капацитети и производи. Компанијата моментално е во имплементација на IFS –стандарди. Компанијата во текот на целата година врши анализи и проверки на сопствените производи.
Сол                                2,2 гр.