СА-МО 
Бионатура
НАЈДОБРОТО ОД ПРИРОДАТА ЗА ВАС
СА-МО Бионатура Блатец Македонија
    (, , , , ) Σ     ph: 4,1       ȣ ȣ
КАПАЦИТЕТ НА СТАКЛО
НЕТО ПРОИЗВОД
НУТРИЦИОНАЛНИ ВРЕДНОСТИ                                                                     
Просечна хранлива вредност  во 100 гр. производ
ОВОЈ ПРОИЗВОД И НЕГОВИТЕ СОСТОЈКИ НЕ СОДРЖАТ ГЕНЕТСКИ МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ
Мешан зеленчук 55% (морков, карфиол, краставица, пиперка, вода, бело вино, оцет, шеќер, сол.) Содржи сулфати.
cfu/g<1000
cfu/g
отсутна
ufc/g<100
212 мл.
314 мл.
580 мл.
1062 мл.
1700 мл.
    /
    /
550 гр.
980 гр.
    /
   /
    /
350 гр.
700 гр.
    /
Пиперка црвена на ленти, морков, карфиол, краставица. Отсуство на аномални бои.
Карактеристичен за пиперка, морков, карфиол и краставица.
На пиперка, морков, карфиол, пиперка, краставица. Отсуство на аномални вкусови.
Добра
Правилен рез на пиперката.
Протеини                      0,7 гр.
Јаглехидрати              24,8 гр.
Масти                             0,4 гр.
KJ                                       105,6
Kcal                                       442
    / Тегла 580 мл.
Тегла 1062 мл.
    / 
6 тегли во термо-пак. 6 тегли во термо-пак.
    /
Пакети на ред 12
Пакети на ред 12
     /
Редови на палета 10
Редови на палета 7
    /  
EURO палета
EURO палета
Производ кој може да се конзумира таков каков што е со додавање на капка маслиново масло како салата.Овој производ е преработен од свеж зеленчук. Со неговата посебна маринада подготвена со (многу бело вино а малку оцет), запржена со малку балсамички оцет може да се служи и како гарнир на главни јадења. 
Да се чува на суво и свежо место, по отварањето да се чува во фрижидер. Рок на траење 30 месеци од денот на производство.
Компанијата СА-МО БИОНАТУРА ДООЕЛ, изјавува дека е опремена со план за самоконтрола H.A.C.C.P. со правилна хигиенска пракса на производните капацитети и производи. Компанијата моментално е во имплементација на IFS –стандарди. Компанијата во текот на целата година врши анализи и проверки на сопствените производи.