СА-МО 
Бионатура
НАЈДОБРОТО ОД ПРИРОДАТА ЗА ВАС
СА-МО Бионатура Блатец Македонија
    , Σ     ph: 4,1       ȣ ȣ
КАПАЦИТЕТ НА СТАКЛО
НЕТО ПРОИЗВОД
НУТРИЦИОНАЛНИ ВРЕДНОСТИ                                                                     
Просечна хранлива вредност  во 100 гр. производ
ОВОЈ ПРОИЗВОД И НЕГОВИТЕ СОСТОЈКИ НЕ СОДРЖАТ ГЕНЕТСКИ МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ
60 % дива кајсија, шеќер, вода.
cfu/g<1000
cfu/g
отсутна
ufc/g<100
212 мл.
314 мл.
580 мл.
1062 мл.
1700 мл.
    /
    /
580 гр.
980 гр.
    /
   /
    /
340 гр.
700 гр.
    /
Ситна – Дива кајсија  Отсуство на аномални бои.
Карактеристичен за кајсија.
На кајсија.
Добра
Правилен облик. Без остаток на трошки.
Протеини                      0,4 гр.
Јаглехидрати                34 гр.
Масти                            0,0 гр.
KJ                                        535
Kcal                                     128
    / Тегла 580 мл.
Тегла 1062 мл.
    / 
6 тегли во термо-пак. 6 тегли во термо-пак.
    /
Пакети на ред 12
Пакети на ред 12
     /
Редови на палета 10
Редови на палета 7
    /  
EURO палета
EURO палета
Овој вид на кајсија има специфичен вкус и мирис, создаваат одличен десерт со нивниот сируп или додаток на сладолед. Интензивниот вкус на бадем произлегува од самата коска(семка) на кајсијата и го прави овој производ уникатен и посебен.
Да се чува на суво и свежо место, по отварањето да се чува во фрижидер. Рок на траење 30 месеци од денот на производство.
Компанијата СА-МО БИОНАТУРА ДООЕЛ, изјавува дека е опремена со план за самоконтрола H.A.C.C.P. со правилна хигиенска пракса на производните капацитети и производи. Компанијата моментално е во имплементација на IFS –стандарди. Компанијата во текот на целата година врши анализи и проверки на сопствените производи.