СА-МО 
Бионатура
НАЈДОБРОТО ОД ПРИРОДАТА ЗА ВАС
СА-МО Бионатура Блатец Македонија
 Ȍ     Σ     ph: 4,1       ȣ ȣ
КАПАЦИТЕТ НА СТАКЛО
НЕТО ПРОИЗВОД
НУТРИЦИОНАЛНИ ВРЕДНОСТИ                                                                     
Просечна хранлива вредност  во 100 гр. производ
ОВОЈ ПРОИЗВОД И НЕГОВИТЕ СОСТОЈКИ НЕ СОДРЖАТ ГЕНЕТСКИ МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ
55% пиперчиња, 45% (вода, оцет,шеќер, сол).
cfu/g<1000
cfu/g
отсутна
ufc/g<100
212 мл.
314 мл.
580 мл.
  720 мл.
1700 мл.
/
/
/
720 гр.
/
/
/
/
400 гр.
/
Пиперчиња црвени и зелени, цели, лути. Отсуство на аномални бои.
Карактеристичен за пиперка.
На пиперка, малку лута.
Добра
Правилен рез на пиперката. Без остаток на трошки.
Протеини                       2,2 гр.
Јаглехидрати                6,7 гр.
Масти                             0,0 гр.
KJ                                          152
Kcal                                         36
Тегла 720 мл.
6 Х 12 тегли во термо-пак.
Пакети на ред 8
Редови на палета 7
EURO палета
Овој производ е наменет за љубителите на здрава  и вегетаријанска храна и сите оние кои секогаш се во потрага на нови вкусови.
Да се чува на суво и свежо место, по отварањето да се чува во фрижидер. Рок на траење 30 месеци од денот на производство.
Компанијата СА-МО БИОНАТУРА ДООЕЛ, изјавува дека е опремена со план за самоконтрола H.A.C.C.P. со правилна хигиенска пракса на производните капацитети и производи. Компанијата моментално е во имплементација на IFS –стандарди. Компанијата во текот на целата година врши анализи и проверки на сопствените производи.